Kulturmöllan Om Kulturmöllan Vad händer? Tidigare evenemang Kulturmöllans triennal Filmer / filmklipp Evenemangsbilder Om byggnaderna Pressklipp Länkar Gästbok  Lars Eklöws bilder

 

 

 

 

 

 

Vad Händer?

DSCN7631.JPG

 

För tillfället är det inget inplanerat på Kulturmöllan. Nedanstående bilder visar påskutställningen 2017.

 

Erik-Ottar Hansen visar sina färgstarka, delvis abstrakta landskapsmålningar, med inspiration från det karga och dramatiska Lofoten. Några av bilderna föreställer hus och skepnader av människor i stiliserad form. ”Människor och hus i naturen är en del av vår historia och vi skapar tillhörighet där vi bor”, säger Erik-Ottar. Han är verksam i Norge och har arbetat som konstnär sedan 2001.

                                                               

                                         Lofoten-8x8.jpg

Tommy B. Nilsson ställer ut målningar ”Inre landskap”. Tidigare gjorde han mest konkreta landskapsmålningar, men efter hand har det blivit mer och mer abstrakt, men fortfarande med mycket känsla av landskap. Efter 20 år med olja har han mer och mer övergått till akrylfärg. ”Det är ett helt annat uttryckssätt som ibland kan vara positivt och ibland frustrerande”, säger Tommy. Han är verksam i Höör och har under 35 år haft en lång rad utställningar.

Braedbild-2.jpg

Lars Eklöw är född i Lund. Första utställningen deltog han i redan på tidigt 1970-tal. Han är också den som har byggt upp Kulturmöllan från ett rivningshotat sädesmagasin. Efter några års uppehåll med måleriet, har han nu tagit sin ateljé i besittning igen. Lars visar nya fotorealistiska målningar med en mystisk överton. Han kallar det för modernt salongsmåleri. På utställningen visas också hans abstrakta fotocollage, skapade från tidigare resor i Asien.

                                         Valvglugg-3.jpg